Nainen, näin opit käyttämään seksissä koko potentiaaliasi!

 

Laita toinen käsi, esimerkiksi vasen, löysään nyrkkiin. Koskettele sitten toisella kädelläsi nyrkissä olevan käden pintaa. Saatat tuntea, että jostain kohtaa käsi tuntuu lämpimältä ja toisesta kohtaa viileämmältä. Käden pinta voi myös paikoin olla toista kohtaa kuivempi ja herkempi. Lisäksi se, miten kosketat nyrkissä olevaa kättä, voi vaikuttaa voimakkaastikin siihen, miltä kosketus tuntuu. Esimerkiksi jostain kohtaa hellä ja herkkä kosketus voi tuntua paremmalta kuin toisesta kohtaa. Ehkä ympyrämäinen kosketus tuntuu eriltä kuin edes-takaisin silittäminen. Sitten purista käsi tiukasti nyrkkiin ja jatka koskettelu – tuntuuko kosketus eriltä verrattuna löysän nyrkin kosketteluun? Jos kättä pitää tiukassa nyrkissä, sen lihasjännitys kasvaa ja samalla sen alueen verenkierto heikkenee (ihon väri muuttuu tämän myötä valkoisemmaksi). Lihasten kipureseptorit ärsyyntyvät ja syntyy lisää jännitystä, ehkä kipuakin. On siis hyvin todennäköistä, että löysemmässä nyrkissä kosketus tuntui paremmalta.

Laita sitten sormi löysän nyrkin sisään ja koskettele sormella nyrkin sisäpintaa joka puolelta – mitä erilaisia tuntemuksia tulee? Ehkä välillä tuntuu pehmeältä, karhealta, nihkeältä, lämpimältä, muhkuraiselta ja niin edelleen. Välillä voit kokeilla ottaa useamman sormen mukaan. Kun olet kosketellut sisäpintoja eri tavoin ja joka puolelta, kokeile liikuttaa sormea tai sormia nyrkin sisällä eri nopeuksilla. Lopuksi laita vielä käsi tiukempaan nyrkkiin ja toista sen sisällä tehty kosketus ja liikehdintä. Huomaatko mitään eroja? Tuntuuko jostain kohtaan paremmalta ja onko tietty nopeus mieleisempi kuin toinen?

Kävin keväällä Keholliset menetelmät seksologiassa –koulutuksessa, jossa sveitsiläinen Karoline Bischof esitteli Sexocorporel-konseptia. Hän ohjasi osallistujille edellä kuvatun nyrkkiharjoituksen, jossa nyrkissä oleva käsi kuvasti emätintä ja ulkoisia sukupuolielimiä. Pointtina oli, että genitaalialueillamme on paljon pinta-alaa, joita me harvoin koskettelemme – ainakaan tietoisesti. Seksissä keskitymme vain yhteen kohtaan emmekä huomioi genitaalialueen koko potentiaalia, ja lisäksi kosketamme itseämme yleensä hyvin samalla tavalla. Opimme usein jo nuoruudessamme, että genitaalialueen koskettelusta voi saada nautintoa makuuasennossa alueelle kohdistetun paineen ja jännityksen myötä. Tämä opittu tapa paineineen ja jännityksineen saattavat olla vielä tänäkin päivänä seksuaalisen nautintomme avaimia. Paineeseen ja jännitykseen takertuminen ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä asia: Oletko esimerkiksi ollut tilanteessa, jossa sinulle annetaan suuseksiä, mutta kun kumppani tekee yhdenkin virheliikkeen, turhaudut ja joudut tekemään taas paljon töitä nautinnon eteen? Tämä todennäköisesti johtuu siitä, että olet tottunut saamaan tietyllä tavalla nautinnon, johon kuuluu voimakas jännitys. Kun ajatuksesi herpaantuvat ja jännitys laukeaa ennen aikojaan, tuntuu, että ”orgasmi katoaa”. Jännityksellä voi kyllä saada orgasmin, mutta se saattaa myös aiheuttaa orgasmi-/kiihottumisongelmia sekä lantion alueen kipuja. Ehkäpä myös makaat liikkumatta paikoillasi? Voi lisäksi olla, että masturboinnissa olet tottunut käyttämään vain voimakasta vibraattoria ja kyllä, sitäkin vain juuri siinä yhdessä ainoassa oikeassa paikassa?

Jotta koko potentiaali saataisiin käyttöön, tulee lisätä tietoista kosketusta, irtautua lihasjännityksen pakosta ja rentoutua. Masturbointi on oiva tapa lähteä liikkeelle oman potentiaalin ymmärtämisessä ja sen hyödyntämisessä. Voit kokeilla esimerkiksi seuraavia keinoja potentiaalisi maksimoimiseen:

  1. Seuraavan kerran, kun sinulla on mahdollisuus, tee nyrkkiharjoitus rauhassa emättimesi ja koko genitaalialueesi kanssa. Kokeile jokaista kohtaa sormellasi eri tavoin ja eri voimakkuudella/nopeudella. Kuuntele samalla omia tuntemuksiasi, jolloin opit tuntemaan omaa kehoasi paremmin.
  2. Kun masturboit, pidä välillä sormeasi tai sormiasi täysin paikoillaan ja puolestaan liikuttele lantiotasi. Pieni liike usein helpottaa lihasjännitystä. Tämä on hyvä keino myös yhdynnässä! Voit esimerkiksi välillä jännittää lantionpohjan lihaksia ja liikuttaa lantiota ylös-alas sekä sivuttain. Liike on todella pieni, mutta hyvin merkittävä.
  3. Masturbointiin on lisäksi hyvä ottaa välillä mukaan peili, jonka avulla näet genitaalialueesi. Joskus jännitys voi johtua siitä, että meillä on negatiivisia ajatuksia omista genitaaleistamme. Totuus kuitenkin on, että omat silmämme ovat usein ainoat, jotka kritisoivat. Kun peilin ottaa mukaan ja katsoo itseään, saattaa huomata kriittisten silmien kautta jotain hyvin kaunista, mikä auttaa rentoutumaan myös seksissä kumppanin kanssa.
  4. Voit helposti tarkkailla jännitystäsi muun muassa kuuntelemalla omaa hengitystäsi. Jos esimerkiksi nyt alat hengittää pinnallisesti ja nopeatempoisesti, huomaat, että sydän alkaa lyödä nopeammin ja sinulle tulee kiivaampi ja jännittyneempi olo. Tämä kuvaa taistele-pakene –reaktiota. Jotta tällainen kehon ja mielen tila ei sekoitu seksiin, on hyvä tarkkailla hengitystä ja vaikka välillä ihan vaan keskittyä hengittämään syvään ja rauhallisesti seksinkin aikana.
  5. Jossain vaiheessa voi olla mielekästä siirtyä seksivälineisiin ja toistaa edellä mainitut kohdat niiden avulla. Klitoris on voimakas nautinnon lähde sen monien tuhansien hermopäätteiden vuoksi ja värinä sen päällä tuntuu usein todella nautinnolliselta. Ei siis ole ihme, että naiset ovat rakastuneet väriseviin vibraattoreihin. Vibraattorit eivät kuitenkaan huomioi koko potentiaaliamme. Oletko tiennyt, että kehossamme värinään, kosketukseen ja paineeseen on olemassa omat sensorit? Jo tämänkin vuoksi kannattaa laajentaa masturbointivälineitä potentiaalin metsästyksessä. Huomionarvoista on myös se, että jos opettelee saamaan nautintoa ainoastaan vibraattorien avulla, miehen penis ei välttämättä enää riitä – penis kun ei pysty siihen, mitä vibraattori tekee. Kannattaa siis välillä tutustua omaan kehoon ja omaan nautintoon esimerkiksi dildon avulla, joka voi olla lähempänä aitoa penistä. Dildo tarkoittaa sauvaa, jossa ei ole moottoria/vibraattoria. Masturboinnin aikana dildolla koettu nautinto saattaa olla iso etu myös seksissä kumppanin kanssa.

Kesäloma on hyvää aikaa rentoutua ja metsästää omaa potentiaalia. Tähän yksi hyvä tuote on todella laadukas ja veikeän näköinen Fun Factoryn Little Paul –sauva, joka on yksi suosituimmista merkin tuotteista. Vaikka siinä on vibraattori, sitä ei kuitenkaan tarvitse joka kerta käyttää. Tällä sauvalla voi löytää nautinnollisia kohtia sieltäkin, missä niitä ei ajatellut olevan. Klikkaamalla kuvaa voit käydä ostamassa itsellesi oman Little Paulin.

Fun Factory Little Paul - Vihreä-0

 

Jos nautit laadusta ja kauniista muotoilusta, kannattaa tutustua muihinkin Fun Factoryn tuotteisiimme: https://www.hekumania.com/?s=fun+factory&post_type=product

Olethan huomannut, että verkkosivuillamme on olemassa myös oma ”realistiset dildot” –kategoria: https://www.hekumania.com/seksikauppa/seksilelut-naisille/dildot/realistiset/

 

Kesäterveisin,

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *